HTML

Chennai Curry

Zsófi goes to India

Friss topikok

Iratkozz fel!

2010.07.18. 09:27

Vendégművész - szg

Először is köszönöm a lehetőséget, hogy egy méltán népszerű és színvonalas fórumon szót(tollat) kaphattam.

Nem írok sokat, elvégre is épp, hogy 24 órája vagyok Indiában... De néhány adat, mintegy alátámasztandó, hogy az előre 2 és fél napra tervezett Mumbai-i (Bombay-i) tartózkodás miért is rövidült le fél napra tragikus hirtelenséggel...

1./ A Budapest - Isztambul járaton egy 50 év körüli világjáró házaspár mondatainak összefoglalója: Bombay nem túl jó, de a barlangok, Elephantan Islands gyönyörű, ne maradjak sokat, max 2 napot. Kicsit nagy a szegénység, ők azért többször befordultak...

2./ Isztambul - Bombay, Dániában légióskódó indiai IT tanácsadó srác: Bombay? There's not many things to see in Bombay. Menjek Lonavla-ba, meg a beach-re, azok jók. Eleph... az nagyon gyönge felejtsem el. (Jó, inkább európai volt a srác - karrierrel, pénzzel, meg ilyenek -, mint indiai, szóval a "pénzes, menő, gazdag" helyeket ajánlotta.)

3./ Megérkezés (széltolás, széléig merészkedés stb.) hajnali 4kor, elérhető szállás 2300 helyi egységért, másnapra van 1800-ért is... Királyság. (Egy egység 5 magyar egység)... Az olcsó India. A szobáról annyit, hogy a Balaton Soundon a sátram otthonosabb volt még a negyedik napon is.

4óra alvás, áttaxizás a másik, központban lévő és olcsóbb szállásra. Zuhany (nem), város.

Recepció: mennék a Nariman Point-ra, hogy menjek busszal? 138-as az épület mögött, kb 2 óra míg odaér.

Én: 2 óra? Ez kb 2 km, nem?

Recepció: Easy... Sietsz, menjél taxival... :)

Folyt. 3./ Kilépek, rögötn odalép egy idős bácsi, félrehúzza az ingjét és megmutatja a rákos daganatát... Wlc!

4./ Megoldom Tarik-ot, az idős bácsit, lejutok a Nariman Ponitra (2 perc taxival). Gyönyörű lány lép oda, hogy no dzsob, gecisok bráder meg még több sziszter (nem így, nagyon profin csinálja..), vegyek már egy kis kaját nekik. Jó, mondom, ez ok, kis kaja belefér. Mit? Rizst, tejet. Ok. Bolt, rizs, tej, 850 helyi egység (azaz kb 4300 Ft)... Ácsi. Nincs ácsi. Sírás van. Nem szabadulok. Megveszem a kaját.

Du 4 van, még nem ettem, nem mertem...

5./ Sétálgatok pár percet, egyértelművé válik, hogy a kb 7 milliós városban látványosságnak (kuriózumnak?) számítok. Az emberek 10 centire belehajolnak az arcomba és széles vigyorral röhögnek... Én vagyok az egyedüli: turista, fehér ember... Gyorsan leesik a monszun. Vicces dolog, nagyon nagy tempóban, összevissza a levegőben esik, halad (felfelé is!!!) a víz. Belül izzadtság, kívűl eső.

6./ Haza, kell egy zuhany... Nem igazán működik az előzőnél komfortosabb, de a Sound Toifortól még mindig messze elmaradó fürdőszoba. Az egyetlen vízforrás kb a slozit lehúzó cucc. Jó, segítenek, már csöpög a víz a zuhanyból, megoldom.

7./ Ledőlök, csótányaimmal, moszkítóimmal együtt (így szoktunk mi pihenni). Kicsit elgondolkozok az elmúlt pár órán, és parázok. Mi a faszt fogok én itt csinálni még 2 napig?

Felhívtam Zsófit, átjöttem, ez itt elég jónak tűnik... Bombay nem ér meg egy misét! Még egy átszállást sem kábé.

Zsoffi

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://chennaicurry.blog.hu/api/trackback/id/tr962158360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Justice · http://dotkom.blog.hu 2010.07.18. 13:26:10

Puha kis európai fiúka kiment arcoskodni... Elég kemény, India is NOT for pussies.

Kinga in Amsterdam 2010.07.20. 00:43:04

Geri, te olyan Frank Miller stílusban írsz. Jó.

Kardhal 2010.07.20. 23:31:25

Látod Gerikém máris hiányzom, most láthatod, hogy mennyi áldozatos munkám van abban hgy rendben tartsam a lakást meg a sátrat.

A csaj egyébként megvolt? (Ezt igazából Miki helyett kérdezem, de annyit voltunk most együtt, hogy átragadt ráma stílusa) Vagy azért sírt?

Sztem egy ilyen helyen kurva gyorsan fel kell venni a csoró lepukkant turista sztájlt és úgy már tökre bírnak a helyiek.
süti beállítások módosítása